Uštedite uz Mobil Delvac™ proizvode!

Kao što je već opšte poznato gorivo predstavlja jedan od najvećih operativnih troškova komercijalnih vozila i kao takvo je bitan faktor kada je u pitanju Vaše celokupno poslovanje. ExxonMobil u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima opreme (OEM) nastavlja da ulaže u istraživanje i razvoj motornih ulja koja pomažu u optimizaciji performansi motora, pružaju dug radni vek, a istovremeno doprinose i uštedi goriva.

Kada se koriste u kombinaciji sa transmisionim uljima i mazivima, ali i pojedinačno, sintetička motorna ulja Mobil Delvac™ dokazano doprinose uštedi  goriva u odnosu na konvencionalna mineralna maziva.

Millbrook testovi potrošnje goriva

Nezavisni testovi ekonomičnosti goriva sprovedeni su na dva kamiona Volvo FM440 Euro V, na 75% utovarnog kapaciteta (oko 32 000 kg) i dva kamiona Iveco Eurocargo 75E16 EEV Euro V, na 50% utovarnog kapaciteta (oko 6,2 tone), u uslovima vožnje prilagođenim autoputu. Rađena su dva testa gde je u jednom korišćeno Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 motorno ulje, a u drugom kombinacija ovog ulja sa transmisionim uljima. Tačnije u drugom testu odvojeno u menjačima Iveco i Volvo kamiona korišćeni su Mobilube™ 1 SHC 75W-90 visokokvalitetno sintetičko ulje namenjeno za visoko opterećene mehaničke prenosnike motornih vozila i transmisiono ulje Mobil Delvac 1™ V30. U oba slučaja se primetila značajna ušteda. Primenom samo motornog ulja Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 došlo je do ušetede u potrošnji goriva od 1,8% u poređenju sa upotrebom mineralnog motornog ulja 15W-40 *. Kreiranjem Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 stvorili smo napredno dizel motorno ulje za velika opterećenja koje može zadovoljiti tehničke zahteve sadašnjih i budućih motora i pomoći u postizanju povećanog potencijala za uštedu goriva. Statistički značajne razlike u ekonomičnosti goriva primećene su kada su se uporedilli sintetički proizvodi sa mineralnim proizvodima sa prosečnim dobitkom od 2% u vozilima Volvo i 1,7% u Iveco vozilima u uslovima gradske vožnje i 2,9% u uslovima vožnje autoputem **.

* Ušteda goriva može se razlikovati u zavisnosti od faktora kao što su tip vozila i motora, stanje motora, stil vožnje, spoljna temperatura, prethodno korišćena maziva i trenutna viskoznost tečnosti.

** Tvrdnje su zasnovane na poređenju sa mineralnim motornim uljem 15W-40, mineralnim transmisionim uljem 85W-140 i  80W-90. Statistički gledano, uočene su značajne razlike u potrošnji goriva kada se upoređuju performanse korišćenja sintetičkih proizvoda sa mineralnim proizvodima, i prosečna ušteda od 2,9% za uslove vožnje autoputem.

Naš tim je tu da odgovori na sva Vaša pitanja i posavetuje Vas oko izbora najadekvatnijeg proizvoda za Vaše vozilo. Bezbrižnu vožnju želi Vam Plattner tim!

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram