Sergio odneo ubedljivu pobedu u trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije!

Nakon što mu je prošle godine osporena pobeda u Džedi od strane Safety Car-a, Sergio Pérez je dao sve od sebe i zahvaljujući odličnoj vožnji odneo je dominantnu pobedu na ulicama Džede. Max Verstappen se, u međuvremenu, i posle neuspeha u kvalifikacijama u trci pokazao odlično i sa P15 došao do P2 i uzeo bod za najbrži krug u svom poslednjem krugu trke.

Meksikanac je na ulicama Džede došao do pete pobede u karijeri, ispred timskog kolege Max-a, koji je zahvaljujući najbržem krugu zadržao vođstvo u generalnom plasmanu.

Na startu trke, Alonso je bio taj koji se najbolje izvukao iz prvog reda iako je Sergio pokušao da se odbrani sa linije, vozač Aston Martina je poveo u prvi krug. Međutim, za nekoliko sekundi, otkriveno je da je Alonso bio pod istragom zbog mogućeg boravka na pogrešnoj početnoj lokaciji. I pošto je teren prelazio liniju za početak drugog kruga, Špancu je dosuđena kazna od pet sekundi koju treba odslužiti tokom njegovog zaustavljanja u boksu.

Max je takođe dobro počeo i u prvom krugu je pokupio dva mesta, pretekavši Valtteri Bottas-a iz Alfa Romea za P14, a zatim i Oscar Piastri koji je bio na P13.

S druge strane, u 3. krugu i sa DRS-om u igri, Sergio se približio Alonsu i u četvrtom krugu je vratio vođstvo. Max je takođe beležio dobitke i do šestog kruga se popeo na 11. mesto nakon što je izbacio Haas-ove bolide Nico Hulkenberg-a i Kevin Magnussen-a.

Neizvesnost u trku unelo je odustajanje drugog vozača Aston Martina Lance Stroll-a, koji se u 18. krugu zaustavio na stazi, zbog čega je izašlo bezbednosno vozilo. To je Alonsu omogućilo da ostane na drugoj poziciji, dok se Max tada probio na petu poziciju i nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se probije ispred George Russell-a u Mercedesu i Alonsa, a potom je ispred njega ostao samo Sergio.

Max mu se postepeno približavao i prišao mu je na nešto manje od pet sekundi i takoje ostalo i do kraja trke.

Govoreći o svojoj prvoj pobedi u sezoni, vozač Sergio Pérez je rekao: „Imao sam opaku trku – što je nova reč koju sam naučio ove nedelje!“

"Svi u Milton Kejnsu i ovde na stazi su uradili fantastičan posao i napravili fantastičan automobil za nas ove sezone. Naravno, moramo biti svesni da je ovo duga sezona, ali ovo večeras je bio ogroman timski uspeh." Izjavio je Pérez.

Dvojcu Red Bull Racing tima se na pobedničkom postolju pridružio i Alonso, koji je tako upisao 100. podijum u karijeri. Nedugo posle ceremonije špancu je oduzet podijum jer nije pravilno odradio kaznu, pa je treće mesto nasledio vozač Mercedesa Russell, ali samo na nekoliko sati. Aston Martin tim je uložio žalbu i Alonsu je vraćen pehar.

RedBull Racing tim sada ide u 3. kolo u Australiji sa 87 bodova, 49 ispred Mercedesa i Aston Martina koji dele drugo mesto sa po 38 bodova.

Mi idalje navijamo za ovaj pobednički dvojac za čiji se besprekoran rad bolida, kao i u svakoj trci do sada, stara Mobil 1 ulje. Za više informacija i savet o tome kako da i vi pospešite performanse svog automobila posetite link ili nas pozovite.

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram