RED BULL RACING PREDSTAVIO BOLID S KOJIM ĆE OVE SEZONE BRANITI DVOSTRUKU TITULU – RB19!

Prošlogodišnji prvak Formule 1, Oracle Red Bull Racing Team, u Svetsko prvenstvo Formule 1 2023. godine ulazi sa bolidom RB19, a isti je javnosti  predstavljen u petak 03.02.2023. u New York-u.

Iza Red Bull Racing timje fantastična godina. Prvi put posle 2013. Red Bull Racing tim postao je prvak i u kategoriji konstruktora, a Max Verstappen došao je do svoje druge uzastopne vozačke titule. Red Bull Racing tim odneo je pobedu u 17 trka prošle sezone, a pritom je Max upisao rekord popevši se čak 15 puta na pobedničko postolje.

Naravno, nakon takve sezone i svega što smo imali priliku da gledamo na trkačkim stazama širom sveta, u ovo Svetsko prvenstvo Formule 1 za 2023. godinu Red Bull Racing tim ulazi kao prvi favorit.

Cilj tima je svakako obraniti obe titule, a vozačku postavu ponovno će činiti Max VerstappenSergio Perez, a u ulozi rezervnog vozača sada će biti iskusni Daniel Ricciardo, dok će tim i dalje voditi Christian Horner.

Svi oni bili su prisutni u New Yorku na događaju kojim je službeno počela nova sezona za Red Bull Racing tim i na kojem je predstavljen novi bolid RB19.

 

Detaljnije možete pogledati klikom na link:

https://www.youtube.com/watch?v=18AVs8gAS4A&t=1s

Horner je na početku naglasio jačanje popularnosti Formule 1 na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država pa objasnio da je i to delom razlog zašto je Red Bull za svoj početak sezone izabrao baš New York. Takođe, najavio je da će Red Bull imati specijalni dizajn bolida na američkim trkama ove sezone, a zaduženi za to će biti sami fanovi.

Dotakao se potom i očekivanja od sezone koja kreće za nešto više od mesec dana.

Ovo će biti neverovatna sezona jer naši rivali sigurno nisu mirovali. Očekujemo dobar Ferrari, dobar Mercedes, no u ovo doba godine uvek ima puno nepoznanica. Sezona će biti duga, od marta do novembra, i sigurno će svi imati uspone i padove tokom prvenstva”, rekao je šef Red Bull Racing tima.

Sledeći se na pozornici pojavio rezervni vozač, Daniel Ricciardo. On je na kraju prošle sezone završio svoju ne baš uspešnu avanturu s McLarenom, a budući da nije pronašao drugi stalni angažman, prihvatio je poziv Red Bull Racing-a i vratio se u tim iz kog je otišao na kraju 2018. godine.

“Ovo je kao povratak kući. Biću na nekim trkama kako bih pomogao u razvoju bolida i radiću dosta u simulatoru. Pomagaću timu koliko god bude u mojoj moći, naravno to će sad u većoj meri biti iza kulisa”, rekao je Daniel.

Konačno, u prvi plan su došli i aktualni vozači – Verstappen i Perez. Za njih je Horner rekao da verovatno čine najbolju vozačku postavu koju je Red Bull Racing ikada imao, kao i da je tim jako srećan što ih ima.

Prošlogodišnji prvak sveta izjavio je: “Jako smo uzbuđeni zbog dolaska ovde, imaćemo tri trke u SAD-u ove godine. Ponovo smo jako optimistični pred početak sezone i trudićemo se da obranimo osvojene titule. Niko nije savršen i uvek treba težiti napretku, uvek imate nešto novo za naučiti pa tako i mi.”

Verstappen je u najvećem broju prošlogodišnjih trka bio neuhvatljiv za konkurenciju ali i za svog timskog kolegu Perez-a.

“Cilj je nastaviti s razvojem. Želja nam je da budemo još bolji nego prošle godine, iako ćemo teško to postići. Puno smo radili tokom zime. Čeka nas jako dugačka sezona pa se moramo pobrinuti da imamo dovoljno energije za celo prvenstvo”, poručio je Perez.

Za kraj, službeno je potvrđena saradnja između Forda i Red Bull Racinga oko proizvodnje pogonskih jedinica za novu eru Formule 1 koja kreće 2026. Počevši s 2023.godinom Ford i Red Bull Powertrains udružuju snage i razvijaće pogonsku jedinicu nove generacije, koja će pokretati bolide Red Bull Racinga i AlphaTaurija od 2026. pa minimalno do 2030. Godine.

“Fordov povratak u Formulu 1 s Red Bull Racingom pokazuje smer u kom želimo ići s ovom kompanijom. Formula 1 će biti vrlo efektna platforma za inovacije, deljenje ideja i tehnologija te angažovanje s milionima novih mušterija”, rekao je predsednik i CEO Ford-a Jim Farley.

Mi se svakako verujemo u nove pobede Red Bull Racing tima za čije će se bolide i ove sezone postarati Mobil 1 motorno ulje!

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram