Predstavljamo vam Tehnoplast, kompaniju nadaleko poznatu u Srbiji i svetu!

Prethodnog meseca posetili smo našeg dugogodišnjeg saradnika -  porodičnu kompaniju Tehnoplast, čija je osnovna delatnost  prerada plastičniog granulata inekcionim brizganjem.

Kompanija Tehnoplast je osnovana još davne 1968. godine u Zemunu, a kasnije 1972. godine, biva izmeštena u Stare Banovce gde se nalazi i danas.

Na samom početku zadivila nas je činjenica da se prostire na impozantnoj površini od oko 13.000 kvadratnih metara - koja obuhvata proizvodne pogone, kancelarije, magacine kao i sopstvenu alatnicu u kojoj radi oko 250 radnika različitih profila.

Budući da postoji kompletan tehnološki ciklus, Tehnoplast je u mogućnosti da u kratkom vremenskom roku odgovori na skoro sve zahteve  kupaca kako u proizvodnji postojećih artikala tako i u razvoju potpuno novih proizvoda. Stoga se sadašnja proizvodnja najviše bazira na proizvodnji proizvoda namenjenih autoindustriji ali i inovacijama za potrebe medicine, kao i proizvodnji razvodnih kutija po čemu je Tehnoplast prepoznatljiv.

U svom proizvodnom pogonu broji čak 23 mašine za injekciono brizganje polimera u rasponu od 20 -650 tona sile zatvaranja, koje omogućuju proizvodnju raznolikog asortimana proizvoda. Među ovim mašinama nalaze se imena svetski poznatih proizvođača mašina za  preradu polimera - Arburg, Engel i Haitian, te je kvalitet proizvoda zagarantovan.

Naš sagovnornik, Milan Lević, saopštio nam je da su veoma zadovoljni dugogodišnjom saradnjom sa kompanijom Plattner d.o.o. kao i Mobil paletom ulja i maziva koju koriste u svojim mašinama.

Korišćenjem hidrauličnog ulja MOBIL DTE 10 EXCEL 46 došli su do impresivnih rezultata od čak 30.000 radnih časova bez zamene ulja u brizgaljkama, čime su ostvarili višestruke uštede. Potrebno je naglasiti da hidraulično ulje MOBIL DTE 10 EXCEL 46 pored produženog intervala zamene obezbeđuje smanjenje u potrošnji električne energije jer spada u energetski efikasna ulja. Pored visokokvalitetnog hidrauličnog ulja Mobil DTE 10 Excel 46, za potrebe obrade metala u alatnici se koristi i Mobil Cut 230, dok za klizne staze toplo preporučuju proizvod Mobil Vactra No2, jer je primećno da su smanjeni troškovi održavanja, zastoji mašina kao i kvarovi.

Svoje proizvode Tehnoplast plasira u čak 42 zemlje sveta, te je ono što ovu kompaniju izdvaja od ostalih i čini je toliko uspešnom, svakako činjenica da poseduju jasnu razvojnu strategiju koja za cilj ima stvaranje proizvoda visokog kvaliteta po veoma konkurentnim cenama.

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram