Nakon drame u Abu Dhabi-ju, Verstappen zasluženo odneo titulu svetskog šampiona!

Max Verstappen vozač Red Bull Racing tima, čiji je sponzor i motorno ulje Mobil 1, poslednju trku šampionata Formule 1 za 2021. godinu završio spektakularnom pobedom u poslednjem krugu! Što se tiče skora za ovogodišnju sezonu, Max je uspeo da ostvari 395,5 bodova, što je za osam više od drugoplasiranog Hamiltona, koji je bio na sigurnom putu do osme titule u svojoj karijeri sve do šest krugova pred kraj trke, kada je na stazu izašlo bezbednosno vozilo jer je Nicholas Latifi  izgubio kontrolu nad svojim bolidom i udario u zid. Posle te odluke direkcije trke da se ne prekine trka nego da se na stazu pošalje bezbednosno vozilo odlučeno je da se vozači koji imaju krug zaostatka ne vrate u isti krug, ali se ista odluka poništila pred poslednji krug, u kojem je holandski vozač uspeo da pretekne sedmostrukog svetskog šampiona i osvojivši titulu prekine Mercedes-ovu pobedničku eru koja je trajala od 2014. godine. Max je ovom pobedom takođe postao i prvi holandski šampion Formule 1, a tim Red Bull-a vratio na pobedničko postolje nakon dugih osam godina. Takođe je bitno napomenuti da je postignutim uspehom doprineo i samoj Hondi, kojoj je ovo prva titula još od 1991. godine.

„Ovo je neverovatno. Tokom cele trke sam se borio i u poslednjem krugu se ukazala prilika. Nestvarno. Ne znam šta da kažem, moj tim i Honda ovo zaslužuju. Konačno malo i sreće za mene.“ Izjavio je Max nakon fenomenalne jučerašnje trke u Abu Dhabi-ju.

Max je ovu sezonu završio impresivnim rezultatima, sa postignutuh ukupno 18 podijuma i 10 trijumfa.

Početak naredne sezone Formule 1 planiran je za 20. marta 2022. godine trkom za Veliku nagradu Bahrain-a i mi je sa nestrpljenjem očekujemo i želimo Red Bull Racing timu mnogo uspeha!

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram