Koja motorna ulja je najbolje koristiti?

Prilikom sipanja i odabira motornog ulja u vaš automobil neophodno je voditi računa o preporuci proizvođača vozila. Standardi i karakteristike motornih ulja upisana su u uputstvima za vozilo ili ih možete pronaći na internet stranicama proizvođača vozila i na taj način saznati koje ulje je najpogodnije za vaš automobil.

Idealno bi bilo da uvek koristite ulje od istog proizvođača, kako ne biste mešali ulja. Ako niste u mogućnosti da dolijete isto motorno ulje, važno je da uvek to bude motorno ulje iste gradacije i osnove.

Treba imati umu da ukoliko pomešate dva kvalitetna motorna ulja može stvoriti jedno veoma nekvalitetno motorno ulje koje će samo naškoditi vašem automobilu.

I za kraj kad birate ulje za svoj automobil, nemojte se vodite time da uzmete bilo koje ili najjeftinije ulje za automobil, jer kao što je opšte poznato ušteda na ovom koraku može dovesti do katastrofalnih kvarova koji vas mogu koštati pravo bogatstvo, s toga „bolje je sprečiti nego lečiti“.

Za izbor najpogodnijeg motornog ulja za vaš automobil posetite naš sajt ili nas pozovite ukoliko niste sigurni koja gradacija bi bila najpogodnija za vaš automobil.

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram