Kada promeniti ulje u automobilu?

Pored redovne dopune goriva u vaš automobil bitno je dopuniti i promeniti i ono što je ključno za vaš automobil, a to je motorno ulje.

Za pravilan rad motora kao i prevenciju kvarova na istom neophodno je da se koristi kvalitetno, ispravno i čisto motorno ulje kao što je Mobil ulje. S tim u vezi, veoma je bitno da se redovno kontroliše i menja motorno ulje, kao i filtera ulja što doprinosi produženju životnog veka motora. Osnovna uloga koju ima motorno ulje jeste da podmazuje pokretne delove motora, smanji trenje među njima, ohladi i održava motor čistim.

Kada je pravo vreme za zamenu ulja? Prema istraživanjima, vozači koji poseduju automobil mlađi od 10. godina, trebalo bi da menjaju motorno ulje na svakih 10.000 kilometara ili otprilike šest meseci vožnje. Što se tiče vozila koja su starija od 10. godina zamena ulja treba da usledi na svakih 7.000 pređenih kilometara ili šest meseci vožnje.

Kod off-road vozila, automobila sa vučom ili vozilima namenjenim za prevoženje tereta, vožnjama pri malim brzinama na veće udaljenosti ili pak dugim vremenskim zastojima u korišćenju automobila trebalo bi da menja motorno ulje na svakih 5.000 kilometara ili šest meseci za vozila mlađa od 10. godina, ili na svakih 3.000 kilometara ili tri meseca za automobile starije od 10. godina.

Da biste bili sigurni u to koliko često treba da menjate motorno ulje u automobilu, najbolje je da se posavetujete sa stručnjacima ili proverite uputstva za upotrebu. Za više informacija posetite naš sajt ili nas pozovite.

Plattner Autorizovani Mobil distributer

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram