ExxonMobil i Red Bull KTM Factory Racing najavili višegodišnje MotoGP partnerstvo

ExxonMobil nastavlja svoju dugogodišnju posvećenost motosportu potpisivanjem višegodišnjeg ugovora sa Red Bull KTM Factory Racing-om.

18. januar 2023., Hjuston, SAD: ExxonMobil i Red Bull KTM Factory Racing najavili su višegodišnju saradnju, u kojoj Mobil postaje oficijalni partner tima za maziva i goriva.

Mobil se vraća u MotoGP sa jasnim ciljem da podstakne vozače, Brad Binder-a i Jack Miller-a, na bolje performanse i pomogne im na putu do pobeda.

Da bi ovo postigli, eksperti u Mobil-u u bliskoj saradnji sa Red Bull KTM fabričkim timom kreiraju trkačka goriva po meri, kao i maziva za motore i menjače za sezonu 2023. Formiranjem ovih personalizovanih proizvoda poboljšaće se performanse motocikala, a samim tim i vreme odvoženog kruga, dok će istovremeno steći dragoceno učenje za kreiranje budućih Mobil proizvoda za šire tržište.

Inženjeri kompanije ExxonMobil nose sa sobom dugogodišnje iskustvo u razvoju proizvoda koji će zadovoljiti potrebe vrhunskih trkačkih timova. Od 1915. godine, ExxonMobil je testirao svoju tehnologiju maziva u trkama koja se tada pokazala fenomenalno, a čak i danas u ekstremnijim zahtevima koji se postavljaju pred maziva, oni i dalje uspevaju da uvedu nove standarde kada su u pitanju performanse i inovacije.

Tehnologija ExxonMobil-a će pomoći timu da pređe na naprednu komponentu goriva od sezone 2024, a kompanija je takođe počela da proizvodi uzorke za 2027. godinu, u kojoj će se zahtevati da gorivo u svim MotoGP klasama bude 100% nefosilnog porekla.

Rob Shearer, menadžer ExxonMobil-a za globalna sponzorstva i motosport, prokomentarisao je:

„Ovo je veoma uzbudljivo iskustvo za nas iz Mobil-a, i radujemo se razvoju dugog i uspešnog odnosa sa tako istaknutim, dinamičnim i inovativnim brendom kao što je KTM. Naša uloga će biti da obezbedimo vrhunska goriva i maziva visokih performansi, i nadamo se da će nam Red Bull KTM doneti pobede u trkama i šampionatima. Ono što je, međutim, izvesno je da će naši potrošači odneti najveću pobedu jer mi kroz ovo iskustvo usavršavamo i poboljšavamo proizvode koje isporučujemo širom sveta. Današnje saopštenje nam omogućava da predstavimo svima naše napredne tehnologije i maziva vrhunskih performansi. S obzirom da se početak sezone u Portugalu približava, radujemo što ćemo sarađivati sa Red Bull KTM Factory Racing-om i vozačima Brad Binder-om i Jack Miller-om sa ciljem da pomognemo timu da dođe do osvajanja svetskog šampionata.“

Direktor KTM Motorsport-a, Pit Beirer, rekao je: „Ova saradnja nam je važna iz nekoliko razloga. ExxonMobil je veliko ime u industriji, a takođe i u motosportu i mi ćemo se osloniti na njih i računati na njihova vrhunska maziva za naš Red Bull KTM RC16. Oni imaju sličan mentalitet kao i mi kada je u pitanju cilj: dostizanje vrhunskog nivoa i najboljih performansi, a takođe smo usresređeni i na ciljeve za budućnost gde zaista želimo da budemo deo ove promene u održivosti MotoGP-a sa gorivom za trke. Radujemo se predstavljanju Mobil maziva u MotoGP takmičenju.”

Da bi se prikazalo tehničko partnerstvo, logo Mobil 1 će biti istaknut na motociklima, vozačkim kombinezonima, garaži i timskoj opremi.

Potrebe za efikasnošću goriva i pouzdanošću MotoGP trkačkih timova su u osnovi slične potrebama kupaca širom sveta. Da biste saznali više o ExxonMobil-ovim tehničkim partnerstvima, idite na ExxonMobil-ovu virtuelnu tribinu: https://vg.mobil1motorsport.com/

Copyright © 2020 Plattner
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram