Mobil TM
Kontakt

Godišnja ušteda od 950.000$ uz Mobilith SHC

30.09.2019

Kompanija iz Turske koja se bavi procesima sinterovanja čelika koristi 320 paleta koje se nalaze na 2.560 ležajeva. Obzirom da ove palete ulaze u zone toplog procesa do temperatura od 130°C, mast u ležajevima je gubila svoju mehaničku stabilnost i zbog toga curila iz ležajeva, dok je film masti na visokim temperaturama postajao sve tanji. Posledica lošeg podmazivanja samo u jednoj godini bila je zamena 789 ležajeva i potrošnja od 10 tona masti. Ova kompanija se obratila za ekspertizu stručnjacima ExxonMobila, kako bi identifikovali problem i našli optimalno rešenje za habanje ležajeva i veliku potrošnju masti. 

Predlog rešenja
Inženjeri primene maziva ExxonMobila predložili su prelazak na Mobilith SHC™ 1000 Special, sintetičku mast. Ovaj proizvod formulisan je na baznom ulju visokog indeksa viskoziteta, zahvaljujući čemu obezbeđuje odličnu debljinu filma masti na ležaju, i podmazivanje na visokim temperaturama, kao i strukturalnu stabilnost koja sprečava curenje i stvara otpornost na vodu. 
Efekat
Nakon šestomesečnog testiranja Mobilith SHC™ 1000 Special, turska kompanija je intervale podmazivanja ležajeve produžila na jednom u 12 nedelja. Zahvaljujući sposobnosti zaptivanja ove masti, sprečen je prodor nečistoća u ležajeve, a kvarovi i zamena ležajeva svedeni su na samo jedan u toku šest meseci. U svojoj dokumentaciji, kompanija je potvrdila da je kvarove ležajeva smanjila za 83%, a potrošnju masti smanjila za 92%. Finansijski iskazana ušteda na godišnjem nivou iznosi 950.000 dolara, samo zahvaljujući optimalnom izboru masti.  

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet