Mobil TM
Kontakt

Uz Mobil Delvac 1 LE 5W-30 do preko 5% uštede

30.09.2019

ExxonMobil ekspertima primene maziva najčešće se obraćaju operateri flota komercijalnih vozila, koji za cilj imaju optimizaciju poslovanja i troškova. Međutim, nisu samo flote kamiona, koje godišnje prelaze 80 - 100.000 kilometara, podložne prevelikim troškovima koji nastaju zbog česte zamene motornog ulja i povećane potrošnje goriva.

Nedavno se kompanija M.l.S Grup obratila Mobil distributeru u Rumuniji sa idejom da optimizuje rad flote svojih Volvo L 70F utovarivača, kako bi kroz ređe intervale zamene ulja i moguće smanjenje potrošnje goriva došla do ušteda. Do tada su utovarivači M.l.S Grupa ostvarivali u proseku 3.000 radnih sati godišnje, a zamena konvencionalnog ulja obavljana je na 500 radnih sati. 
Stručnjaci ExxonMobila analizirali su flotu Volvo L 70F, uslove pod kojima rade i godišnju angažovanost, i predložili prelazak na Mobil Delvac 1 LE 5W-30.

Nakon godinu dana eksploatacije i merenja učinka, postignuti rezultati nadmašili očekivanja M.S.I. Group. Interval zamene ulja sa 500, produžen je na 1.000 radnih sati, a radne mašine su u proseku trošile 5.25% manje goriva. U bilansu godišnjih troškova ostvarena je ušteda od skoro 2.000 evra, odnosno, tačno 1.939 evra. Kao rezultat ovog ispitivanja M.I.S. Group je u celoj floti svojih radnih mašina počeo da koristi Mobil Delvac 1 LE 5W-30. 

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet