Mobil TM
Kontakt

Servisni intervali produženi za 140% uz Mobil SHC™ 629 

28.08.2019

Njihovi Aerzen kompresori tipa GM 80L, 130L i 220L rade pod izuzetno zahtevnim uslovima. Konstantno rade pri maksimalno dozvoljenom velikom broju obrtaja, u okruženju koje sadrži mnogo prašine i temperaturama koje često prelaze 80°C. Proizvođač kompresora Aerzen preporučuje zamenu ulja svakih 8.000 radnih sati, i remont set zupčanika i ležajeva u intervalu od 20.000 radnih časova. Međutim, iako se tehničko odeljenje rudnika pridržavalo fabričkih preporuka proizvođača kompresora, neplanirana zaustavljanja zbog popravki i zamene delova izazvanih habanjem bili su neprihvatljivo česti i donosili neplanirane troškove. Zbog toga su se obratili inženjerima primene maziva Lubricantes Especializados de Oriente S.A de C.V. (LEORSA) ovlašćenog distributera ExxonMobila za Meksiko, kako bi identifikovali i definisali problem čestog zaustavljanja u radu. 

Preporuka
Inženjeri LEORSE su nakon testova zbog teških uslova rada preporučili prelazak na to Mobil SHC™ 629 sintetičko cirkulaciono ulje. Svojom sintetičkom bazom i pažljivo odabranim aditivima stvorenim u ExxonMobilu, Mobil SHC™ 629 ima izrazito visoku stabilnost pri radu u uslovima visokih temperatura kakve vladaju u rudniku. Takođe, inženjeri primene maziva su preporučili redovan Mobil ServSM Lubricant Analysis za nadzor stanja kompresora i ulja, kao i preporuku za adekvatan interval zamene ulja.

Rezultat
Nakon prelaska na Mobil SHC™ 629, rudnik Calidra Ajacete je uspeo da produži rad svojih kompresora na čak 48.000 radnih sati između obaveznih remonta, što je posledično donelo manje opterećenja za sektor održavanja i samim tim i ređe izlaganje zaposlenih potencijalno opasnim  situacijama. Izraženo u brojkama, interval obaveznog servisa produžen je za čak 140%, dok su prosečne godišnje uštede veće od 82.000 dolara.       

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet