Mobil TM
Kontakt

Ponovo sjajno izdanje za Red Bull Honda Mobil 1™ ekipu

05.08.2019

Odlični rezultati za Red Bull Honda Mobil 1™  kombinaciju sva manje su iznenađenje, a sve više pravilo, Poslednja trka pred jednomesečnu letnju pauzu donela je još jedno odlično izdanje Maksa Ferstapena,Red Bul Honde i Mobil 1 goriva i maziva. U dramatičnim kvalifikacijama, mlada holandska vozačka zvezda Maks Ferštapen došao je svoje prve pol pozicije u karijeri.

Start sa prve pozicije iskoristio je u trci na najbolji mogući način, i tku vodio do samo četiri kruga pre kraja. Međutim, Ferštapen je ipak mora da najviše mesto na pobedničkom podijumu prepusti aktuelnom šampionu Luisu Hamiltonu. Iako su u gotovo u istom trenutku Ferštapen i Hamilton prvi put otišli u boksove na zamenu pneumatika, tim AMG Mercedes je odigrao drugačiju taktiku. Dok je vozač Red Bulla do kraja trke morao da ostane na istom setu tvrdih pneumatika, Hamilton je 20 krugova pre kraja otišao u boks po srednje tvrde pneumatike, koji su mi doneli dovoljno brzine da samo četiri kruga pre kraja obiđe Ferštapena i dođe do pobede. 
Ferštapen je trku završio na drugom mestu, na i dalje veliko zadovoljstvo tima i navijača. Za Red Bull sa Honda pogonskim jedinicama i Mobil 1 mazivima i Esso gorivom, odlični rezultati više nisu iznenađenje nego postaju pravilo. Ovaj "trio" koji iza sebe ima samo 12 trka funkcioniše sve bolje, i na najboljem je mogućem putu kao redovnom osvajanju pobeda i titula. Nakon trke Maks Feršatapen je izjavio: Dali smo sve od sebe, ali je Luis danas ipak bio malo brži od nas. Svakako je bilo zadovoljstvo videti koliko smo bili brži od svih ostalih. Kada se statuje sa prve pozicije svakako se želi do pobede, ali, budimo realni, drugo mesto i najbrži krug trke je odličan rezultat. 
A do kraja sezone biće još mnogo događaja. Sledi pauza koja će trajati do trke na stazi Spa Frankoršamp, a vozi se 1. septembra., nakon koje sledi još osam trka do kraja sezone 1. decembra.   
 
 

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet