Mobil TM
Kontakt

IGM Mladost – do najvećeg proizvođača građevinskog materijala uz Mobil

20.05.2019

Svako ko je direktno ili indirektno uključen u građevinarstvo, zna za IGM Mladost iz Leskovca. Malo je gradilišta širom Balkana, Poljske i Rusije na kojem se ne mogu naći visokokvalitetni energetski blokovi i crep najvećeg proizvođača građevinskog materijala od gline u Srbiji. IGM Mladost osnovan je još 1911. godine u Leskovcu, tokom svojih 108 godina postojanja preživeo je dva rata i svojinske transformacije, ali uvek bio reper za kvalitet.
IGM Mladost je danas najveći proizvođač građevinskog materijala u Srbiji, i kompaniju koja svoje proizvode izvozi na tržište celog Balkana, Poljske i Rusije. Naši domaćini dipl ecc. Nenad Đorđević, šef nabavke, i Branislav Nikolić vodeći inženjer za mašinstvo nam ilustruju veličinu kompanije i obim posla. IGM Mladost d.o.o. ima 600 zaposlenih, a svom voznom parku 40 putničkih vozila, 10 teretnih, ali i 15 radnih mašina proizvođača JCB, Liebherr, Liugong OK, Toyota i Linde, dok su u proizvodnim pogonima nemačke Händle mašine.

Sve pomenuto, i još mnogo toga nepomenutog, radi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, tokom svih 365 dana u godini. Svaki nepredviđeni zastoj je skup. Zbog toga, održavanje i servisiranje voznog i mašinskog parka, ova kompanija poverava sopstvenom servisu, a odabir ulja i maziva vrše stručnjaci. Ne treba podsećati da sve mašine rade pod izuzetno velikim opterećenjima, pritiscima i visokim temperaturama. Zbog toga, kako nam kažu domaćini, koriste vrhunski sintetičko Mobil Delvac 1 XHP 10W-40 ESP i Mobil Delvac 15W-40 MX, dok u svojim Toyota i Linde viljuškarima poverenje poklanjaju Mobil 1 motornim uljima. U Händle mašinama koristi se reduktorsko Mobil Gear XP 600 320, i Mobil DTE Light cirkulaciona maziva. Svaka mašina opremljena brojačem radnih sati, a zamena ulja se vrši u fabrički tačno definisanom intervalu. Takođe, interval zamene ulja određuje se najboljom mogućom metodom – analizom ulja. Na svakih 4-6 meseci uzorci ulja šalju se na analizu, čime se precizno određuje kakvo je stanje ulja. Tek kada analiza potvrdi da je ulje na kraju svog radnog veka, obavlja se zamena ulja. Na ovaj način postiže se velika ušteda u troškovima, mašine su uvek besprekorno zaštićena, a na kraju IGM Mladost pokazuje i visoku ekološku savesnost. 
Naši domaćini jednostavno kažu – naše mašine i vozila ne smeju da stanu. Zbog toga je odabir visokokvalitetnih ulja i maziva logičan izbor, a podjednako važan je i izbor dobavljača. „Sa Plattner d.o.o. se nikada nije dogodilo da na stanju nema proizvoda koji smo poručili, i nikada se nije dogodilo da je isporuka zakasnila. I kada nam se ukazala potreba za nestandardnim proizvodom, Plattner d.o.o. ga je isporučio u dogovorenom roku. Uz sve to, sarađujemo i pod korektnim finansijskim uslovima“, kažu nam predstavnici IGM Mladost. A da su u ovoj velikoj srpskoj kompaniji zadovoljni saradnjom sa Plattner d.o.o. potvrđuje i to što u njihova putnička i komercijalna vozila i radne mašine, za koja podjednako važi da ne smeju da stanu, ulaze i Midac akumulatori. Proizvodni program IGM Mladost možete upoznati putem sajta www.mladost.co.rs, putem e-maila: office@mladost.co.rs i kontaktirati telefonom: 016 243 073.         
              
 

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet