Mobil TM
Kontakt

Pobeda u Spa za Toyotu i Mobil 1

13.05.2019

Smeštena pod Ardene, prelepa staza Spa-Francorchamps priredila je neverovatne uslove za trkanje, koji su ponajmanje pripadali jednoj šestočasovnoj WEC trci. Samo dvadesetak minuta nakon starta, dok su u vođstvu bile posade Toyote koje koriste Mobil 1 maziva tokom cele sezone, na stazu se prvo spustio pljusak, koji se pretvorio u vejavicu. Obzirom da se temperatura vazduha spustila na samo 1°C, tokom dvadesetak minuta kolonu je predvodilo vozilo bezbednosti, ali trka ipak nije prekidana.
Kao što se i moglo očekivati, Toyote su bile brže od privatnih LMP1 timova, i nakon gotovo tri sata, u vođstvu je bila posada sa brojem 7 Mike Conway, Kamui Kobayashi i Jose Maria Lopez, i to sa prednošću od 50 sekundi. Međutim, neispravan senzor na kočionom sistemu, važan za rad hibridnog pogona je otkazao, a popravka u boksu je trajala 11 minuta, što je Toyotu #7 spustilo na začelje LMP1 klase.
Sa druge strane posadi Fernando Alonso, Sebastien Buemi i Kazuki Nakajima otvorio se put ka pobedi sa krugom prednosti ispred drugoplasirane posade tima Rebellion R-13, koju su činili Gustavo Menezes, Thomas Laurent i Nathanael Berthon, dok je treće mesto zauzela posada SMP Racing, sa vozačima Stoffelom Vandoorneom, Mikhailom Aleshinom i Vitalyjem Petrovim, koja se bolje snašla u četvtom satu, kada se na stazu ponovo spustio pljusak.
Inače, trka je završena prekidom 11 minuta pre isteka šestog časa, zbog nemogućih vremenskih uslova. Fernando Alonso, Sebastien Buemi and Kazuki Nakajima sada imaju 31 poen prednosti u šampionatu, pred finalnu trku super sezone 2018/19 i to čuveni LeMans od 15. juna, koji maksimalno može da donese 39 bodova, i koja će odlučivati o šampionu. Verovatno ne treba ni podsećati da će ovaj trkački maraton sva Mobil 1 maziva u Toyotama staviti na ultimativni ispit kvaliteta i izdržljivosti.

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet