Mobil TM
Kontakt

Novo partnerstvo Red Bull – Honda – Mobil 1™ na najboljem putu

14.04.2019

Kada je prošle godine tim Red Bull saopštio da je za dobavljača pogonskih grupa odabrao Hondu, a za partnera u domenu goriva i maziva zadržao Mobil 1, bilo je mnogo mnogo više skepticizma nego optimizma. Red Bull je sarađujući sa Renaultom tokom čak 12 sezona došao do 4 uzastopne šampionske titule i to u obe konkurencije vozača i timova. Međutim, Renault se definitvno nije dobro snašao u hibridnoj eri koja je donela male 1.6 litarske turbo motore i složeni hibridni sistem koji toplotnu i kinetičku energiju pretvara u električnu, i točkovima vraća kao pogonsku snagu. Samim tim, ono što je Renault pružao Red Bullovim bolidima, koji važe za najbolje po pitanju aerodinamike.

Sa druge strane, Honda je imala više nego težak povratak u F1 saradnjom sa timom McLaren, koji bi najrađe zaboravila, kako po pitanju pouzdanosti, tako i rezultata. Samim tim, odluka tima Red Bull da ipak uđe u saradnju sa Hondom bila je više nego teška i diskutabilna.

Međutim, nakon tri trke sezone Formule 1 2019. novo partnerstvo Red Bull – Honda i nastavak partnerstva sa ExxonMobilom su na odličnom putu. Već na otvaranju sezone u prvoj trci u Melburnu, Max Verstapen je stigao do pobedničkog postolja, i to sa samo dve sekunde zaostatka za drugoplasiranim Lewisom Hamiltonom. Druga i treća trka koje su vožene u Bahreinu i Šangaju, timu Red Bull su donela odlične kvalifikacije dva solidna četvrta mesta, i najbrži krug trke u Kini za mladog Pierrea Gaslya, novog vozača u timu. Očigledno optimizam koji je vladao u predsezonskim testovima nije bio stvar emocija nego podataka, koji su preneti i na solidne rezultate u trkama, a prema informacijama iz tima, još bolje performanse se tek mogu očekivati.

Za sada, Max Verstappen i tim zauzimaju treće mesto u konkurenciji vozača i konstruktora, ali očigledno je da to još ni blizu nije sve od onoga što će pružiti i Red Bull i Honda i Mobil 1 tokom sezone koja će biti jako duga, i imati čak 21 trku.           

 

B2B Online E-Order

Bussines to Consumer

Odaberi ulje

Product Data Sheet

Safety Data Sheet