Mobil TM
Kontakt

Product Data Sheet

Product Data Sheet

Šta je sintetičko ulje?

Sintetičko ulje sadrzi visoko rafinisana bazna ulja u odnosu na konvencionalna mineralna ulja, nudeći superiornu zaštitu i performanse. Sintetičko motorno ulje obezbeđuje višestruke benefite koje omogućavaju da motor radi godinama na optimalnim performansama. Da bi razumeli sintetička motorna ulja pogledajmo porekla motornih ulja.

Postoje dva osnovna tipa ulja:

Oba tipa se dobijaju iz sirove nafte. Razlika je u tome što se sintetička ulja dobijaju iz naprednog procesa rafinacije i više su čistoće i kvaliteta nego konvencionalna mineralna ulja. Ovo ne samo da uklanja nečistoće iz sirove nafte, već omogućava pojedinačnim molekulima u ulju da budu skrojena prema zahtevima savremenih motora. Ovako krojeni molekuli obezbeđuju visoke nivoe i performanse.


Karakteristika sintetičkog baznog ulja

Funkcija

Prednost

Viši indeks viskoznosti Sprečava preveliko gušnjavanje ulja na visokim temperaturama smanjuje habanje motora, naročito na ekstremnim temperaturama.
Performansa na niskim temperaturama odrzava protok ulja pri startovanju ulje brže dopire do vitalnih delova motora smanjujući habanje motora.
Manja isparljivost smanjuje sagorevanje ulja smanjuje potrošnju ulja i upotrebu čestog dolivanja
manje trenje zahvaljujući ravnomernijoj molekularnoj strukturi sintetičkog ulja u tečnosti dolazo do manjeg trenja Povećava delotvornost i smanjuje
temperaturu ulja
Povećana oksidacijska
stabilnost
Odoleva razgradnji i napadu
molekula kiseonika
Usporava zgušnjavanje ulja i svodi na minimum talog i lakove u motoru

Šta u stvari radi motorno ulje?

Vaš motor je složena mašina sa stotinama pokretnih delova koji rade pod velikim rasponom temperatura i optereæenja. Odabrano ulje mora da bude isto tako sposobno da se nosi sa tim radnim uslovima kako bi vam zaštitilo motor od habanja, korozije i gomilanja nečistoće i taloga.

 

Otkrijte prednosti ulja Mobil 1

Mobil 1 sa SuperSyn™ koristi oko 20 raznih sastojaka sa svih strana sveta u proizvodnji svakog proizvoda u asortimanu Mobil 1. Mobil 1 se uvek formuliše sa visokoperformantnim baznim uljima projektovanim da pruže optimalnu zaštitu pri niskoj i visokoj temperaturi u svakoj klasi viskoznosti. Naše napredne sintetičke tečnosti stručno su kombinovane da unaprede čistoću pri visokim temperaturama i učinak protiv habanja.

 

Nenadmašna performansa proizvoda:
Sintetičke tečnosti visoke performanse koje koristi Mobil 1 samo su jedan od razloga nenadmašne performanse ovog proizvoda.

Evo šta još činimo da bismo vam redovno nudili vrhunski proizvod: